Newsletter

Upišite Vaše ime i email i prijavite se na naš Newsletter kako bi Vam slali nove vrijedne informacije vezane uz Feng Shui, Svjesnu prehranu, Osobni razvoj i slične teme!

Budim se i rastem, prijatelju moj

Sajam Mystic

Bio-vizija na Mysticu

Otvoreno učilište Bio-vizija nastupilo je na sajmu Mystic – prvom meÄ‘unarodnom sajmu alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti - u sklopu Jesenskog zagrebačkog velesajma, od 22.09 do 26.09.2010. Sajam Mystic novi je projekt Zagrebačkog velesajma, namijenjen svima koji žele živjeti u suglasju s prirodom i teže poboljšanju kvalitete života izvan ustaljenih, konvencionalnih okvira.

Bio-vizija je na Mysticu nastupila u proširenom sastavu i uz glazbenu podršku bubnjara (malih i velikih) i drugih glazbenika, te simpatizera, prijatelja i ljubitelja svega što Bio-vizija predstavlja – zdrave hrane, feng shuia, shiatsua, bubnjanja, Biofesta...

Tko je što radio

Štand Bio-vizije bio je ureÄ‘en po feng shui načelima – veselo i šareno, u skladu s biovizijskim duhom i kao kontrapost jesenskom, prevladavajuće kišnom ugoÄ‘aju izvan paviljona. Projekt ureÄ‘enja štanda osmislio je ravnatelj Otvorenog učilišta Bio-vizija Držislav Andrija Ujevich, a realizirala i svojom toplinom oplemenila dizajnerica i feng shui studentica Irina Jurinac. Plakat humanitarnog projekta „Bubanj sve lakše podnosi – reci da prijateljstvu“ dizajnirala je Tonka Lujanac, takoÄ‘er feng shui studentica.

Vesele domaćice na štandu bile su shiatsu i feng shui studentice i drage nam prijateljice Sandra Dragaš, Sasha Mikulec i Sunčica Krvarić, kojima se od srca zahvaljujemo za doprinos uljepšavanju i obogaćivanju biovizijskog nastupa na sajmu Mystic.

Bubnjanje – začin na početku i kraju

Mali bubnjari iz osnovne škole „Lovre pl. Matačića“, koji su u sklopu humanitarnog projekta „Bubanj sve lakše podnosi – reci da prijateljstvu“ prošli tečaj bubnjanja, nastupili su pod vodstvom voditelja Glorije Lindeman i Borisa Prljevića na otvorenju Mystica pred delegacijom predsjednika i premijerke, a bubnjarski nastup bio je i hit završnice sajma, jer se bubnjanju pridružila grupa veselih bubnjara iz Senegala, pa je pao zajednički jam session, uz ples i pjevanje gostiju i posvemašnje „otkačenje“ prisutne publike. Organizator sajma komentirao je da ne pamti završetak sajma s tolikim brojem posjetitelja, koji su ostali i nakon službenog završetka programa.

Boris i biljka

Predstavnici Damanhura stigli su na sajam s posebnom atrakcijom - raspjevanom biljkom. Naime, postavljanjem Tko to tamo pjeva?elektroda na list i korijen biljke, te pretvaranjem električnog u glazbeni impuls, biljka proizvodi melodične i harmonične zvukove. Raspjevanoj biljci pridružio se naš voditelj radionica bubnjanja i profesionalni glazbenik Boris Prljević svirkom na flauti.

Evo što kaže Boris o svom duetu s neobičnim glazbenim partnerom: „UgoÄ‘aj komuniciranja sa samom biljkom bio je neobičan, mada mi je jako smetala gužva i buka, jer su se svi naguravali da dodirnu biljku. Pokušao sam pratiti na koji način biljka reagira na moje sviranje i u par navrata sam uspio dobiti reakciju - zvuk koji do tada nije proizvodila. Izuzetno iskustvo, volio bih ga ponoviti u mirnijoj i opuštenijoj atmosferi.“

 

Naslovnica Aktualno O nama Mapa weba Kontakt

Mejra Sejdić Mitrović
""Počela sam proučavati feng shui i prirodnu prehranu, a Shiatsu studij se nametnuo kao prirodan slijed, naročito nakon Vesninih predavanja u sklopu Feng shui studija. U podržavajućem okruženju čitave grupe i uz podršku učitelja, učim kako više voljeti i prihvaćati sebe..."
više...